www.NLPIT.com
Uzbekistanissa
Kuvia Uzbekistanista
Vaimon hankinta
Hyvin koulutettu vaimo
Yhteystiedot:


Kuinka löytää vaimo

Suomessa sopivan vaimon/miehen löytäminen tuntuu joskus olevan tosi hankalaa. Missä tapaa sen oikean? Jos ei tykkää kapakoissa ramppaamisesta alkaa olla aika heikoilla. Etenkin kun useilla meistä on vielä lisärasitteena asenne "Apuahan minä en tarvitse, joten turha tyrkyttää tuttujasi.". Turhan usein ihminen, joka haluaisi pariutua ei sitten löydä sitä oikeaa. Tätä aihetta olisi mukava viedä pidemmällekin, mutta mennäänpä varsinaiseen asiaan.

Uzbekinistanissa ei ole vastaavaa ongelmaa. Heillä on toimiva ratkaisu ongelmaan. Tämä tapa toimia eli toimintamalli on satojen vuosien ajan todettu toimivaksi. Kutsun tätä mallia "Äitiverkosto"-malliksi.

Homma toimii siten, että äidit, joilla on naimaikäisiä lapsia ovat tehokkaasti verkostoituneet. Verkoston ansiosta mammoilla on tiedossa kaikki potentiaaliset ehdokkaat useiden satojen kilometrien säteellä. Tarkkaan ottaen etäisyys ei ole mikään este tai edes hidaste. Sopiva ehdokas voi löytyä myös ulkomailla asuvan/käyvän sukulaisen kautta. Tästä minulla on esimerkkinä yksi tapaus, joka sattui minulle.

Olin Tenerifalla baarissa viettämässä iltaa kun viereen sattui pariskunta, joka puhui suomea. Mies oli suomalainen ja nainen oli Uzbekistanin korealainen. Tulimme siinä hyvin juttuun ja vaihdoimme kokemuksiamme. Jossakin vaiheessa kävi ilmi, että naisella oli 18 vuotias sukulaistyttö Uzbekistanissa vailla miestä. Luonnollisesti neitsykäinen ainakin markkinointipuheen perusteella. Joten miten on, kiinnostaisiko minua, oli kysymys. Eli näin tämä malli toimii myös toisella puolella maapalloa.

Palataan takaisin Uzbekistaniin. Olin Uzbekkilaisen ystäväni luona käymässä pienessä kaupungissa. Siellä törmäsiin eläviin esimerkkeihin Äitiverkosto-mallin toimivuudesta. Homma toimii siten, että kun Äiti on löytänyt Toisen Äidin, jolla on sopiva puolisoehdokas, Äiti ottaa yhteyttä tähän Toiseen Äitiin. Aloitetaan kaupan hieronta. En ole varma vaihtaako raha vielä nykyään omistajaa tässä kaupassa, mutta uskoisin että se täysin mahdollista.

Prosessia on mukavasti suoraviivaistettu siten, että tulevien aviopuolisoiden mielipidettä liitosta ei juurikaan vaivauduta kysymään. On täysin tavallista, että pari tapaa toisensa kerran, tarkassa valvonnassa luonnollisesti. Ja ei sitten muuta kuin komeat häät pystyyn. Juhlat muuten kestävät helposti pari viikkoa. Tulipa tästä mieleeni oma maistraatissa käyntini, noin 15 minuuttia. Kaverini oli tavannut vaimonsa kerran ennen häitä. Tutustuin kaverini ystävään, joka ei ollut tavannut vaimoaan kertaakaan ennen häitä.

Minusta tämä tuntuu todella toimivalta mallilta. Ei nuoret kuitenkaan voi tietää mikä heille on hyväksi. Vai mitä?

Ollessani käymässä Uzbekistanissa olin vaihteeksi vapaa mies eli sopivaa materiaalia avioliittomarkkinoille. Tätä vaihtoehtoa minulle ehdotettiinkiin muutaman kerran ja täytyy sanoa, että ajatus tuntui todella houkuttelevalta. Paikalliset naiset olivat mukavan näköisiä ja erittäin hyvin koulutettuja. Tällä koulutetulla en tarkoita koulusivistystä. Tähän koulutus asiaan palaan toisessa tarinassa, jonka ainakin feministien toivoisin ohittavan oman mielenrauhansa vuoksi.

Minut oli kutsuttu viettämään viikonloppua vuorille. Olin ystäväni nuoremman veljen kyydissä Ladassa ja huristimme pölyistä tietä pitkin kohti kaukana häämöttäviä vuoria. Tuli jälleen kerran puheeksi vaimon hankinta. Veli halusi luonnollisesti auttaa minua. Olihan se luonnotonta, että terve mies eli ilman naista. Lähestyessämme sairaala hän ehdotti, että kävisimme nipsaisemassa pois jotakin tarpeetonta. En aluksi ymmärtänyt mitä minulla on sellaista, johon tarvitaan sairaalaa, ja pitäisi minusta nipsaista pois. Vähitellen asia alkoi selvitä. Homma oli ilmeisesti niin, että jos olisin halunnut päästä osalliseksi paikallisen Äiti-verkoston palveluista, minun pitänyt suorittaa pikainen uskonnollinen kääntymys. Ja joissakin uskonnoissa tähän vaaditaan nipsaisu eräästä herkästä ja tarpeellisesta ruumiin osasta. Sanoin haluavani vielä miettiä asiaa ja palaavani siihen myöhemmin.
2006 helmikuu

Arvoisa lukija. Onko sinulla mielenkiintoisia kokemuksia Venäjällä asumisesta tai työskentelystä? Haluatko jakaa ne muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa? Lähetä tänne, niin saadaan luettavaksi monipuolisempia juttuja.